Translate

5/12/2012

Crna kafa vs Turska kafa

Zanimljivo !
Turska kafa nije jaka i nije kako mnogi misle popularna u Turskoj. Mnogo više se pije čaj, tradicionalni crni čaj dobro je poznato piće kojim Turci izražavaju dobrodošlicu brojnim turistima.

Kafa kao i jezik, ma kako isti bio, ima dodatak po regionu u kojem se pije (srpska, turska), ali sigurno je da je crna i da mora da vam se posluži za dobar početak dana. Ako kafa nije dovoljno jaka može da izazove brojne probleme u stomaku koji se manifestuju ubrzanim korakom ka toaletu (trćkalica ili sraćka ;)). Pravi majstori za pripremanje magičnog crnog napitka tom poslu prilaze oprezno i sa poštovanjem jer znaju koliko je važna CRNA KAFA u odnosu na ono šta nas očekuje u ostatku dana. Po onome šta i kako rade naši političari (ex YU region) rekao bih da nemaju pravog majstora da im napravi kafu jer toliko sranja sa njihove strane može da se protumači samo kao sabotaža od strane belosvetske bulumente koja je majstor za teoriju zavere nama toliko znane. Koliko kenjaju pomenuti političari, rekao bih da je VELIKI PLAN u cilju pokoravanja ove teritorije uspeo. Moć CRNE KAFE da se čini dobro i dobar dan učini još boljim ovim malim osvrtom na političare dobija na težini i siguran sam da će te sledeću šoljicu kafe spremiti na pravi način da vam se ne bi desilo da postanete kenjci/političari !

RECEPT ZA PRIPREMANJE CRNE KAFE ZA DVE OSOBE (piti kafu sam je svetogrđe) :

SASTOJCI
2 kafene šoljice vode
2 kafene kašike  šećera (ako pijete zaslađenu)
3 kašike kafe

NAČIN PRIPREME
Vodu prokuvati u vatrootpornoj posudi ne mlađoj od 3 godine. Dodati 3 kafene kašike crne kafe i 2 kafene kašike šećera (ako pijete zaslađenu). Vratiti posudu na vatru i čekati da se kafa DIGNE. Ovo dizanje uraditi 2-3 puta, ali nemojte preterivati jer kafa može da izgubi na snazi! UŽIVAJTE, ne kraće od pola sata, mera neka vam budu 2 cigarete . . .

Crna, srpska ili turska, kafa je pravi način započnete DOBAR DAN . . . 

PS

Pa da zakuvam i ja ;)

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru . . .